خبرها حاکی از آن است که قیمت مصالح ساختمانی در ایران روزانه افزایش پیدا میکند. برای نمونه، در هفته گذشته قیمت بتن و سیمان در ایران حواشی زیادی به همراه آورد. دپوی تولید کارخانهها و تزریق ذرهای آن، همراه با افزایش قیمت، بازار ساختمانسازی را از کار انداخته است. فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن، با اشاره به آمار تولید سیمان و مصالح گفت: «کارخانه سیمان در کشور از منابع ملی استفاده میکند، برق و انرژی ارزان دریافت میکند، اما در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین ماه امسال، با وجود اینکه ۸۷ درصد رشد تولید داشته، اما عرضه به بازار را ۳ درصد کاهش میدهد.»
او همچنین اعلام کرد که بدون هیچ ضابطهای، قیمتها در ۴ ماه اخیر افزایش چشمگیری داشته است. پورحاجت میگوید که بر اساس اطلاعاتش از بازار، کارخانههای سیمان از اول امسال تا ۵ تیر ۱۳ درصد بیشتر برق مصرف کردهاند که این به معنای افزایش تولید است و آمار افزایش تولید نیز در سامانهها به ثبت رسیده است.
با این حال، عرضه نشدن سیمان به بازار باعث شده است که کار این صنعت این روزها با مشکل مواجه شود. دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن میگوید: «ما به عنوان سازنده مسکن با افزایش قیمت بتن آماده مواجه شدهایم، وقتی که از بتنفروش سوال میکنیم چرا قیمت بتن آماده گران شده است، بهانه افزایش قیمت مصالح را میآورد. زمانی که از مصالحفروش سوال میکنیم چرا قیمت کالا گران شده میگوید، هزینه حمل افزایش پیدا کرده و همه اینها در شرایطی است که طی ۴ ماه گذشته اقتصاد باثباتی داشتهایم و دلیلی برای افزایش قیمت وجود ندارد.»
بهمن سال گذشته، قیمت هر مترمکعب بتن حدود ۹۰۰ هزار تومان بود که امروز به بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. این قیمت بدون محاسبه هزینه پمپ بتن و مواد افزودنی بتن است که این مبلغ را نیز جداگانه از سازندگان مسکن دریافت میکنند.
افزایش چندباره نرخ بلیت هواپیما
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد که با اختیار سازمان هواپیمایی کشوری و شورای عالی هواپیمایی کشوری، پس از مهلت ده روزه، ۹ درصد به قیمت بلیت هواپیما اضافه میشود. این در حالی است که در اردیبهشت ماه نیز قیمت بلیت هواپیما افزایشی ۲۹ درصدی داشت. از اردیبهشت تا امروز قیمت بلیت هواپیما رسما دستکم ۳۸ درصد افزایش یافته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
محمدی بخش، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، با اعلام این خبر گفت: «افزایش ۲۹ درصدی قیمت بلیت در اردیبهشت ماه بر این اساس بود که ۲۰ درصد افزایش قیمت بلیت به همراه ۹ درصد ارزش افزوده اعمال شود، اما حالا با مجوز سازمان هواپیمایی کشوری، ۹ درصد قیمت ارزشافزوده به قیمت بلیت اضافه میشود تا بهای بلیت ۲۹ درصد قبلی به همراه ۹ درصد ارزشافزوده گران شود.»
پیش از این، عبدالرضا موسوی، رئیس انجمن شرکتهای هواپیمایی، با دفاع از افزایش قیمت بلیت هواپیما، از هواپیما سوار شدن «اتوبوسسوارها» انتقاد کرده و گفته بود: «با تعیین قیمت بلیت هواپیما، مردمی را که تا الان با ماشین، قطار و اتوبوس مسافرت می کردند به سمت هواپیما میآوریم.»
مرغ گرانتر از مرز صد هزار تومان
خبرها حاکی از آن است که گوشت مرغ در ایران افزایش قیمتی نجومی داشته و مرز صد هزار تومان را نیز رد کرده است. این روزها گوشت مرغ بهدلیل افزایش قیمت گوشت قرمز بیشتر مورد مصرف مردم است. قیمت مرغ از ابتدای سال ۱۴۰۲ با نوسان همراه بوده و به قیمتهای متفاوت عرضه شده است، ولی بیشتر رو به افزایش بوده است. بر اساس نرخ مصوب جدید ستاد تنظیم بازار، هر کیلوگرم گوشت مرغ باید به قیمت ۷۳ هزار تومان به فروش برسد.
حالا دولتِ فردی که مدعی بود با ۷ هزار صفحه برنامه اقتصادی به میدان آمده است با سیاستهایش قیمت هر کیلو مرغ در پروتئینیهای تهران را به ۹۸ تا ۱۰۳ هزار تومان رسانده است. به گزارش خبرگزاری دانشجو، بیشتر فعالان این صنف بعد از ساعتهای ابتدایی روز، دیگر مرغ کامل نمیفروشند و ترجیح میدهند مرغ را قطعهقطعه بفروشند. آنها با این کار میتوانند تعزیرات و بازرسان وزارت جهاد کشاورزی را دور بزنند و هر کیلو سینه مرغ را بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان و هر کیلو ران مرغ را بین ۹۰ تا ۹۵ هزار تومان بفروشند.
مسعود امرالهی، مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، درباره قیمت تصویب شده جدید برای فروش مرغ و تخممرغ میگوید: «طبق نظر کارگروه تنظیم بازار، قیمت هر کیلوگرم مرغ حداکثر ۷۳ هزار تومان و هر شانه تخممرغ در حدود ۱۰۰ هزار تومان تعیین شد. بر اساس سیاست دولت مبنی بر تثبیت قیمت نهادهها، با تولیدکنندگان توافق شد قیمت مصوب تا سیویکم فروردینماه سال ۱۴۰۳ ثابت باقی بماند و در صورت تغییر قیمت جهانی نهاده بالاتر یا پایینتر از هفت درصد، در قیمت مصوب تجدیدنظر شود.»
بر اساس اطلاعات مرکز آمار، قیمت هر کیلو مرغ از روزهای پایانی سال گذشته روندی افزایشی به خود گرفت. قیمت هر کیلو مرغ در اسفند سال گذشته حدود ۶۵ هزار تومان بود، اما اکنون، با ۵۳ درصد افزایش، به ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.
بر اساس این گزارش، مرکز آمار ماه گذشته گزارشی با عنوان «آمارگیری کشتار طیور کشتارگاههای کشور- اردیبهشت ۱۴۰۲» منتشر کرد که گویای اعداد و ارقام هشداردهندهای درباره میزان گوشت طیور عرضه شده در بازار بود. بنا بر این گزارش مرکز آمار، در اردیبهشت ماه سال جاری نسبت به اردیبهشت سال ۱۴۰۱ تعداد لاشههای قابل مصرف ماکیان (مرغ و خروس)، بوقلمون، بلدرچین و شترمرغ بهترتیب ۳۲ درصد، ۹ درصد، ۴۸ درصد و ۳۳ درصد کاهش یافت.